Iako ovaj set više nema u prodaji, tj malo je u prodaji, malo nije (sad je nedavno bio aaaaa!), morala sam ga podijeliti s vama jer je ovo bila jedna od nadražih kupovina u zadnjih nekoliko godina (Petrini kistovi su i dalje No.1!) 😀

 

Ovaj set sam kupila na službenoj stranici kada su imali neke preodlične popuste prošle godine, a s obzirom da obožavam njihove sintetičke kistove za nanošenje kremastih proizvoda, dugo sam vijećala uzeti ovaj set ili ne. Razlog je bio njegova cijena, puna cijena je 250 eura, a tada je bio snižen na 150 eura i na kraju taj deal nisam mogla propustiti.

 

Moram priznati da sam lagano izbacila Real Techniques kistove za nanošenje kremastih proizvoda jer su mi ovi od Zoeva puno kvalitetniji i bolji, a kada sam kupila ovaj set, RT kistove sam skoro i zaboravila 😛 Neću puno duljiti s uvodom, a neću ni pisati nešto previše teksta nego ću samo pustiti da slike govore same za sebe.

 

 

Set je došao u ovoj preodličnoj kartonskoj kutiji (prva slika je ta kutija u kartonskom sleevu, kutija je identična, zato malo nepravilno izgleda), a sami kistovi i torba u vrećici koja se zatvara na povlačenje. Vrlo luksuzno djeluje sve skupa.

 

 

Zoe torba je nešto najsavršenije što sam mogla poželjeti u kolekciji. Ona ima dva odjeljka koji se zatvaraju na cif, a svaki odjeljak ima posebni dio za spremanje kistova i makeup-a. Na slikama odmah možete vidjeti gdje se što može spremiti da s tim ne duljim, ja ću samo reći da sam oduševljena kvalitetom izrade. Nigdje ni jedan končić ne strši van, dio za kistove je pojačan plastikom pa se sama torba ne može unerediti od prljavih kistova, a torba je veganska (od umjetne kože) kao i cijeli set. Uz to i ovi odjelci sa prozirnim torbicama za male komade šminke su pun pogodak. U ovu torbu mi stane sav makeup valjda za tjedne i tjedne odmora koliko je prostrana, a cijeli dojam organizacije unutra je savršen! Uz to obožavam ovu bordo boju kolekcije, predivna je 😀

 

 

Hajmo sada na kistove. Već od prije imam mali set Opulence kistova i sada imam još ovaj veliki pa su mi neki kistovi i dupli u kolekciji. No to me ne brine previše 😛 Nikad dosta kistova za nanošenje tekućih pudera – to je uvijek bio moj moto 😀 Pa kada iskoristim svih 5-6, onda ih kolektivno perem i proklinjem samu sebe što ih imam toliko 😀 Ne mogu si pomoći, ali užasno sam lijena za pranje kistova pa radije imam back up-ove i onda ih perem sve kada su prljavi:P

 

Set se sastoji od 23 kista – 13 za lice (tu obrajam i kistić za korektor) i 10 za oči. Kao što rekoh, svi su veganski i napravljeni od sintetičkih dlačica pa su idealni za nanošenje kremastih proizvoda jer su doslovno ”peri deri”, no i druge teksture nanose s lakoćom na lice.

 

 

Na slici su, s lijeva na desno:

 

108 Face Finish – koristim ga za fiksiranje puderom u prahu, nekad za bronzer, nekad za sve što mi padne na pamet

106 Powder – jako je mekan pa je odličan za fiksiranje lica puderom u prahu/kamenu jer neće nanijeti previše proizvoda

111 Petit Face Finish – manja verzija kista 108 i isto ga koristim za sve živo

135 Petit Face Definer – odličan za bronzer i konture! Jako je gust i nabijen pa odlično blenda proizvode

128 Cream Cheek – samo ime kaže, odličan kist za rumenilo, nebitno bilo ono kremasto ili praškasto.

 

 

S lijeva na desno:

 

104 Buffer – moj OOOOMILJENI kist za tekuću podlogu, bok uz bok je s kistom 102 koji je sljedeći.

102 Silk Finish – također omiljeni kist za tekući puder. Rekla bih da s njim dobijem možda manje prekrivanje nego sa 104 kistom.

125 Stippling – bockalica koju možete koristiti za sve što vam padne na pamet – tekući puder, kremasti bronzer, rumenilo…

103 Defined Buffer – odličan za kremaste proizvode kao što je bronzer, a u nedostatku kistova ga nekad koristim i za puder

122 Petit Stippling – mini verzija kista 125, isto ga koristim za sve što mi padne na pamet, s obzirom da je manji nego 125, time je i precizniji.

110 Face Shape – rekla bih manja verzija kista 102, također precizniji u nanošenju bilo kojeg proizvoda kremaste teksture (ili praškaste)

109 Face Paint – prvenstveno je opisan kao kist za ”sculpting” lica, ali ja njime volim nanositi i kreme za lice kao podlogu puderu ako šminkam nekog drugog.

 

 

S lijeva na desno:

 

145 Concealer Blender – odličan kist za korektor i blendanje baze za sjenila koje su u boji (P Louise, NARS tinted baza…)

227 Soft Definer – ovaj kist je multipraktik, nanosi i blenda sjenila bilo koje tekture. No za tvrđa (shimmer) sjenila nije jer je premekan

233 Cream Shader – kao što i samo ime kaže odličan je za kremaste proizvode jer je plosnat. Najviše ga koristim za korektor i nanošenje pigmenata preko cijelog kapka

235 Contour Shader – odličan za vanjski kut oka za produbljivanje boje, ali i nanošenje mat sjenila gdje god je to potrebno

226 Smudger – samo ime kaže, kist za razmazivanje sjenila ili olovke/tuša

223 Petit Eye Blender – gusto nabijeni kist koji najčešće koristim za blendanje sjenila koja se nikako ne daju izblendati. Čvršći je, a opet ne grebe kapke. Takđer zbog svoje nabijenosti odlično nanosi sjenila za potpuno prekrivanje bojom.

329 Lip Definer – odličan kistić za nanošenje ruža!

241 Precision Smudger – ravni kist za razmazivanje, a tanji je nego 226 time i precizniji za npr. nanošenje crnog sjenila uz sam rub donjih trepavica.

322 Brow Line – kist za obrve koji volim za brzinsko popunjavanje sjenilom. Sada ga manje koristim jer obrve popunjavam najčešće olovkom.

331 Precision Lip – savršeno tanki kist za precizno obrubljivanje usana. Najbolji koji imam u kolekciji!

317 Wing Liner – odličan tanki kist za wing liner! Njime znam i nanositi crno sjenilo uz rub trepavica na gornjem i donjem kapku te taj posao također odrađuje savršeno.

315 Fine Liner – kist s nagibom na dršci za liner. Taj nagib odlično dođe kod nanošenja kista, ali za moje spuštene kapke bih voljela da je kist sam po sebi nešto manji, tj tanji.

137 Petit Fan – odličan kistić za nanošenje highlightera ispod obrva! Također i za precizno nanošenje highlightera gdje god želite, ali i za razdvajanje trepavica kada nanesete previše maskare. A njime možete i nanositi maskaru, kistić je savršen!

 

Mislim da se iz opisa vidi da je u ovom setu zastupljeno sve od A do Ž. Najdraže od svega mi je da je cijeli set veganski i od sintetičkih dlačica (ponavljam se, ali moram) te se s njima može nanositi i kremasti proizvod i praškasti i ne moram se bojati da će se dlačice uništiti. Kistove za tekući puder najčešće perem i nakon godina i godina što ih imam, nijedan se nije niti malo promijenio! Izgledaju kao novi i to je sam pokazatelj koliko su kvalitetno napravljeni. U usporedbi sa RT kistovima koji isto imaju sintetičke dlačice, ovi su bolje izrađeni jer mi se do sada nijedna drška nije uništila, otpala ili rasklimala.

 

ZOEVA trenutno na neke kistove i setove ima popust na službenoj stranici od 50% tako da vam iskreno preporučam da isprobate barem nekoliko, a pod obavezno da jedan od tih bude neki od kistova za nanošenje tekućeg pudera 😀

 

 

To bi bilo sve za danas u ovom ogromnom postu. Do sljedećeg, puse!

Mirela

Sura Dancer - Author

You Might Also Like

Comments ( 2 )

  • Sweet little Things, Lara

    Ne znam što mi je ljepše torba koja je najsavršenije boje ikad i toliko dobro napravljena da u nju stane apsolutno sve ili ovaj prekrasan set kistova!

    • Sura Dancer

      Evo iskreno i ja se dvoumim što mi je ljepše i korisnije! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *