Jedan od preparativnih proizvoda koji je najisprobavaniji u mom životu bi definitivno bile okoočne kreme. Razlog tome su moji genetski nasljeđeni tamni ljubičasti podočnjaci. Ima dobrih dana pa su ”samo” ljubičasti, a ima dana (puno je više tih) kada sam kronično neispavana pa se oni još dodatno napušu. Divota 😀

 

Odmah da vam kažem (tj da vas razočaram) na početku posta da je jedini lijek protiv takvih podočnjaka – korektor (ili estetska operacija na kraju krajeva)… Nikakve kreme vam neće ublažiti njihovu boju niti oblik, jedino mogu pomoći sa njihovom napuhnutošću i to je to.

 

Ako ste ipak sretnice koje se bore s podočnjacima koji se pojavljuju samo tijekom pada imuniteta ili neispavanosti, bili oni napuhnuti, ljubičasti ili plavi, za vas okoočne kreme koje tvrde da posvjetljuju podočnjake ipak mogu pomoći. Svima ostalima želim pronalazak omiljenog korektora za podočnjake 😀 Tu se svrstavam i ja kao što sam napisala na početku, a ono što ja tražim od okoočne kreme je da je hranjiva za moj tip kože, da mi ublaži napuhnutost podočnjaka nakon buđenja i da odgodi pojavu jačih borica koje će neimenovno kad tad pokucati na moja vrata.

 

Da li se ova Skintegra Sphynx* kremica uklopila u moje zahtjeve, čitajte dalje 😀

 

 

Što kažu Skintegrice o ovoj kremici:

 

Sphynx će dubinski nahraniti i navlažiti kožu, povećati njezin elasticitet i smanjiti dubinu ekspresivnih bora, diskretno posvijetliti tamne kolutove te opskrbiti kožu potrebnim vitaminima i mineralima kako bi ojačali njezini prirodni defenzivni mehanizmi. Kompleks peptida, ceramida, provitamina A, C i E, biljnog kolagena, antioksidansa i aminokiselina sinergijski pospješuje sintezu kolagena i elastina, vraća vlagu i obnavlja kožu te kao rezultat područje oko očiju djeluje instantno odmornije i njegovano.

Cijena 179 kn za 15 ml proizvoda.

 

Ostatak o njemu pročitajte na linku ovdje.

 

 

Sphynx dolazi u airless bočici sa meni do tada (prilikom launcha) neviđenim aplikatorom. Bočica je dosta velika s obzirom na količinu od 15 ml i može samostalno stajati na polici. Sada nakon dužeg korištenja uvidjela sam neke mane ovakve ambalaže. Prvo, poklopac se nakon 2 tjedna raspuknuo sam od sebe okomito po visini te on više ne sjeda čvrsto na bazu kreme pa zna pasti sam od sebe. Kremu držim u organizatoru tako da tamo čvrsto stoji pa i poklopac stoji na svom mjestu.

 

Druga stvar je aplikator koji je namjenjen nanošenju ili samo izbacivanju proizvoda, kako tko želi. Ja se njime služim samo da prstom pokupim proizvod, ali primjetila sam jednu stvar. Prilikom istiskivanja i kupljenja proizvoda nakon mazanja kreme na okoočno područje, aplikator sam od sebe izbaci još jednu malu točkicu kreme. To sam primjetila dosta puta (ali ne svaki), a ta činjenica me jako živcira s obzirom da se od jutra do večeri ta točkica kreme sasuši i onda ju prvo moram maknuti jer se ne da razmazati po koži.

 

Po mom mišljenju, bolja ambalaža bi bila obična tubica sa poklopcem koji u sebi kao da ima malu ”iglicu” koja onda prilikom zatvaranja završi u grlu te tako spriječava zrak da dolazi u kontakt sa kremom. Plus takva ambalaža je više travel friendly jer s ovakvih puknutim poklopcem Sphynxa moram paziti kako da pakiram da mi taj poklopac ne padne… Nadam se da će Skintegra možda uvažiti ovu kritiku i razmisliti o promjeni ambalaže 🙂

 

Slika aplikatora

 

Boja ove kremice je blijedo žućkasta, tekstura je više kremasta nego gel krema kako ju u Skintegri opisuju i ima mi neki blagi neodređeni biljni miris. Možda nekako po kamilici, ma ni sama ne znam više 😀 Meni osobno je ugodan.

 

Koža mog okoočnog područja je normalna, nije isušena što zahvaljujem dobroj njezi lica pa se sa nekom većom suhoćom ne borim. Nakon nanošenja Sphynxa okoočno područje mi je nahranjeno i treba mu neko vrijeme da se u potpunosti upije. Osvježi mi podočnjake i cijelo to područje, a primjetila sam da u noćnoj rutini kada se obilnije našpricam Nectarom pa na njega stavim Sphynx cijelo to područje nekako dobije plump efekt da mi se one sitne borice skoro ni ne vide! Mislim da je taj dvojac zaslužan za nahranjenost mog okoočnog područja, makar i Sphynx i samostalno jako dobro hrani moje okoočno područje. Borice su pliće, a podočnjaci mi nisu napuhnuti kako su nekada znali biti. Kao što sam već na početku posta napisala, boja mojih podočnjaka se nije promijenila ni posvijetlila jer je to u mom slučaju nemoguće.

 

Ja sam ovom kremicom jako zadovoljna kako mi drži okoočno područje nahranjenim i svježim i jača je od prijašnjih koje sam do sada koristila. No opet imajte na umu da nemam zahtjevno suho okoočno područje. Čula sam od nekih cura koje vode problem sa velikom suhoćom oko tog dijela da im Sphynx nije bio dovoljan, pa vam savjetujem da se zaputite do ljekarne ili Dm-a ili Skintegra trgovinice sa malom kozmetičkom kutijicom da vam daju malo za probu. 180 kn ipak nisu mali novci da ih iskeširate na ono što vam neće biti dovoljno hranjivo.

 

Ja ponekad i pretjeram s količinom pa mi se Sphynx ni ne upije do kraja 😀 Možda bi ga po hranjivosti usporedila s Nikel kremicom od kestena, ali ta kremica me užasno živcirala što je u teglici. Isprobala sam i Afrodita kremicu s kamilicom (također je u teglici) i rekla bih da je ona definitivno hranjivija od Sphynxa, ali i meni osobno nekako teža na koži i koliko god je stavila nikad mi se nije upila do kraja u kožu. Nadam se da su vam ove usporedbe pomogle, a meni osobno je Sphynx draži od spomenutih (daje bolji plump efekt i šminka mi bolje sjeda na njega), a također se i bolje slaže s mojim voljenim Nectarom.

 

S ovim postom završavam recenzije Skintegra proizvoda koji su čekali da dođu na red na blogu! Sad samo čekamo nove proizvode koje će Skintegra izbacivati pa vjerujem da ćete o Skintegri još čitati na našem blogu 😀

 

Do sljedećeg posta, puse! :*

 

*PR PROIZVOD

Sura Dancer - Author

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *