Danas je na redu moj omiljeni preparativni proizvod iz 2019.-e! Odmah na početku napominjem da moj tip kože imate gore u izborniku bloga pod ”Autori” u slučaju da još ne znate kakav je da se stalno ne ponavljam u postovima 😀

 

Nectar je proizvod koji će mnogima izazvati upitnike nad glavom: ”Treba mi li?”, ”Pa to je samo vodica!”, ”Što će mi tonik/esencija?”, a ovaj post će upravo takvima biti koristan da im odgovori na sva pitanja koja imaju 😀

 

Dugo vremena kao okorjeli masnokožac nisam redovno koristila tonike/esencije. To se promijenilo tek  prije nekoliko godina, a Skintegrin Nectar je pomeo svu konkurenciju koju sam imala u svojoj kupaonici. Ako vas zanima zašto, čitajte dalje.

 

 

Nectar dolazi u plastičnoj ambalaži sa raspršivačem. Raspršivač mi je najdraži način doziranja tonika jer nema korištenja blazinica prilikom nanošenja istog na lice. Tako mi se blazinice sporije troše i ne stvaram dodatan otpad u kupaonici.

 

 

Što Skintegrice kažu o Nectaru?

 

Nectar je nužan drugi korak u njezi svih tipova kože jer instantno vraća izgubljenu površinsku vlagu i maksimalno usporava njezino isparavanje iz kože jačajući pritom njezinu barijernu funkciju. Kompleks četrnaest intenzivnih ovlaživača različitih molekularnih veličina kombiniran je s umirujućim učinkom zelenih komponenti prirodnog porijekla. Sočni ekstrakti aloe vere, ginsenga, krastavca i lista masline upareni su s ureom, hijaluronskom i mliječnom kiselinom te aminokiselinama koje pripadaju prirodnim faktorima vlaženja kože. pH Nectara je srodan koži, blago kiseo i optimiziran da koži nakon čišćenja vrati potrebnu razvnotežu. Druga funkcija Nectara je da anulira negativne učinke tvrde (najčešće gradske) vode.

Cijena 119 kn za 150 ml proizvoda.

 

Ostatak priče o Nectaru pročitajte na ovom linku.

 

 

Upravo ono što su u Skintegri pisali o učincima tvrde gradske vode (u Zagrebu je voda užasno tvrda) je bilo presudno zašto sam odlučila kupiti Nectar iako sam do sada obožavala Afroditin tonik od Aloa vere. Kada sam potrošila taj Afroditin, odmah sam se zaputila u Skintegrin dućančić (mislim da je to bilo par tjedana nakon što su izbacili Nectar u prodaju) i kupila si jedan primjerak.

 

Ono što još nisam prokomentirala na blogu je činjenica da su svi Skintegrini prizvodi zaštićeni naljepnicom protiv zantiželjnih prstića koja je toliko kjut da ju isprva nisam htjela ni odlijepiti 😀 Svaka čast na ovakvom detalju jer se zna da ljudi dosta često znaju biti prava gamad kod tog otvaranja novih proizvoda.

 

 

Nakon što sam konačno ispregovarala sama sa sobom da je došlo vrijeme da kutiju konačno otvorim i bacim u smeće (šmrc) krenula je priprema za prvo isprobavanje. Prvo isprobavanje je teklo tako da sam prvo skinula šminku i oprala lice gelom, a onda nanijela Clarion te pričekala 5 min kako bi se mogla našpricati Nectarom. Raspršivač je tako dobro napravljen da raspršuje finu sitnu maglicu bez štrcanja onih velikih kapi po licu. Špricnula sam se 3-4 puta (kao i svaki sljedeći put) i pričekala da se upije u kožu. Ako slučajno špricnem više Nectara na jedan kraj lica, onda prstima samo rasporedim jednaku količinu spreja na cijelo lice.

 

Nakon što se Nectar upio u kožu krenula sam u istraživanje situacije koja se događala na mom licu. Pošto sam spomenula Afroditin Aloe vera tonik, mogla bih odmah usporediti ta dva tonika pošto je mnogo cura isprobalo baš taj. S Afroditnim tonikom sam uvijek imala jedan problem, a taj je da mi njegov miris nikako nije odgovarao. Ima nešto u sebi što mi je bilo toliko odbojno pa sam ga koristila samo navečer prije spavanja. Unatoč tome, njegovo djelovanje sam obožavala. Nectar nema apsolutno nikakav miris i to me oduševljava cijelo vrijeme korištenja.

 

Moja koža je ultra masna pa  sam oduvijek tražila hidratantne proizvode koji mi neće dodatno zagušivati kožu, a to sam pronašla u laganim serumima i sada u Nectaru. Nectar je po mom mišljenju hidratantniji od Afroditinog tonika i zato ga je skinuo sa trona. Toliko mi hidratizira lice da ponekad preko dana ne stavljam nikakav serum niti kremu, nego se samo našpricam Nectarom. Ako mi je koža dehidriranija to odmah primjećujem na dijelu oko nosa gdje mi se zna pojaviti tu i tamo koja ljuskica. Otkad koristim Nectar, tih ljuskica više nema! Čak i dok ga koristim samostalno bez ikakvog seruma preko.

 

Mogla bih reći da mi je preko ljeta bio jedini proizvod za hidrataciju koji sam koristila svaki dan bez iznimke. Toliko je osvježavajuć da sam na moru posezala za njime više puta dnevno da bih se osvježila tokom velikih vrućina. Čak i svi ti slojevi mi nisu zagušili kožu i izazvali ikakve gadosti, a ove godine mi je lice bilo u najboljem periodu do sada u mom životu!

 

A sada da odgovorim na pitanja sa početka posta:

 

Treba mi li?”, ”Pa to je samo vodica!”, ”Što će mi tonik/esencija?

Treba vam ako imate periode dehidrirane kože. Vjerujem da se većina populacije susrela s dehidracijom stoga bih ovaj tonik/esenciju preporučila svima. Suhoj koži bi također odlično došao jer dubinski hidratizira, a ona pogotovo ima velikih beneficija od slojevite hidratacije (tonik + serum + krema + ulje ako je potrebno). Nectar je upravo onaj korak ”ni vrit ni mimo” (koji možda i nije prijeko potreban, ali kada ga nema primjetiš na svojoj koži da nije to to bez njega) koji radi veliku razliku u mojoj rutini.

 

Dugo vremena sam mislila da mi tonik (pišem stalno tonik, ali Nectar je esencija xD) nije potreban, ali sada ga toliko obožavam da su ostale kremice ostale malo zapostavljene. On dodaje tu čistu hidrataciju i vlagu koži koja se dubinski uvuče i spriječava tu groznu dehidraciju koja može uzorkovati ljuskanje i zatezanje kože pogotovo nakon umivanja tvrdom gradskom vodom. Uz to, on je teksturom najlakši proizvod koji posjedujem i kojeg moja koža uopće ne osjeća da je prisutan, ali se rezultati definitivno vide.

 

Uz to bih htjela i napisati da se nekako i svi ostali proizvodi, pogotovo u večernjoj njezi nekako bolje upijaju i bolje sjedaju na lice nakon što je našpricano Nectarom, a moja voljena Hydra B također daje još i više u kombinaciji s njim.

 

To je to za danas, a u sljedećem postu vas čeka recenzija Solara I i Hybrida plus usporedba ta dva Skintegrina SPF-a 😀

Puse! :*

Sura Dancer - Author

You Might Also Like

Comments ( 2 )

  • Ida

    Ajme, obožavam Nectar! Baš to kaj si rekla – odlično vlaži kožu i baš mi fali kada ga ne koristim. To mi je, uz Thayersov od ruže, najbolji tonik ikad!

    • Sura Dancer

      Baš mi je drago da nisam jedina koju hvata panika kad nemam Nectar pri ruci 😀 Jednostavno nije to to ako se njime ne pošpricam, koža je baš plump kada ga koristim ispod neke kremice, a opet ako ga koristim samostalno budem tako hidratizirana 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *