Pošto sam ovaj post mislila napisati u božićno doba, moram ga objaviti sada jer ako to još malo odgodim ova božićna tema na fotkama neće imati smisla 😛 Oduljila sam sve živo zbog zdravstvenih tegoba jer jednostavno nisam mogla sjediti za laptopom nekoliko sati dok uredim slike i napišem ovaj tekst, no kucnuo je čas i za to 😀 Da ne duljim previše, krenimo mi odmah na stvar 😉

 

 

Mislim da nema onih koji nisu čuli za P.Louise bazu za sjenila, a ako ima takvih, evo o kakvoj se bazi radi. Ova baza je djelo ruku Paige Louise koja je proslavila nanošenje MAC Select Cover Up korektora kao bazu za sjenila. Htjela je napraviti proizvod koji će biti sličan njemu, tj pružati jako prekrivanje kapka kako bi sva sjenila bolje došla do izražaja i tako je ova baza nastala. Ona pruža jako prekrivanje i to je bila jedna od njenih najvećih prednosti pred ostalim bazama na tržištu. Kako imam dosta pigmentirane kapke i neujednačen ton između kapka i obrve, sjenila mi nisu uvijek izgledala savršeno u lookovima i jedva sam čekala da isprobam ovu bazu za sjenila. U ponudi su imali samo jednu nijansu, ali kada su vidjeli koliki je uspjeh ova baza doživjela, izbacili su još 6 nijansi uključujući i bijelu!

 

Naručila sam dvije nijanse, Rumour 2 i Rumour 1 pošto sam prema webu odredila da bi mi te dvije nijanse bile odgovarajuće. Naručila sam ih sa službene Plouise stranice (klik) kao i pigmente o kojima ćete čitati. Paketić mi je došao nakon 2 tjedna u preeedivnoj crnoj kuverti sa balončićima. Toliko je bila divna da mi ju je bilo žao baciti.

 

 

Baza dolazi u tubici od 10 ml što je odlična količina za bazu, a jedna tubica košta 10 funti što po meni nije uopće loša cijena za proizvod koji se dobije.

 

 

Baza ima ultra malo grlo za doziranje tako da s njome možete lako rukovati. Nije pregusta da jedva izlazi iz ambalaže, ali nije ni tekuća da se svuda razlijeva, rekla bih da joj je tekstura aman taman! Kremasta je i lako se blenda i stapa sa kožom.

 

Lijevo nijansa Rumour 1, desno Rumour 2.

 

Ono što me je oduševilo je njena pigmentacija. Upravo ono o čemu svi bruje je živa istina kod ove baze. S nevjerojatnom lakoćom prekriva sve diskoloracije na kapcima – žilice, tamniju boju kapka…, a boje sjenila nevjerojatno pojačava do ibera 😀 S njome i najšrotnija sjenila izgledaju nevjerojatno dobro i vibrantno da to nisam mogla vjerovati. Ova baza se nikada ne osuši u potpunosti, uvijek ima onu razinu svježine (zato ne isušuje kapke!) tako da ako imate spuštene kapke kao ja, dok ju ne prekrijete sjenilima se voli nakupiti u boricama (što se riješi laganim blendanjem), ali jednom kada ju prekrijete sjenilima ona ih drži na mjestu satima i satima – u mom slučaju dok očni mejkap ne skinem na kraju dana. Preko baze se sjenila ultra lagano blendaju i nijedno sjenilo mi se nije zabetoniralo da ga nisam mogla izblendati.

 

Ma ja nemam više ništa za reći osim da je ova baza ispunila sva moja očekivanja i svrgnula sa trona sve dosadašnje baze koje sam obožavala. Za mene je potraga za savršenom bazom gotova i sigurno ću si nabaviti i bijelu nijansu da ju imam za lude lookove koje ću raditi u budućnosti.

 

 

Kada se P.Louise proslavila bazama, bilo je za očekivati da će kao makeup artist u budućnosti izbaciti i neku šminku. Tako sada u asortimanu ima i palete sjenila, pigmente i nove baze u bojama (plava, crvena, žuta…) Moram reći da su im fotke pigmenata na webu UŽASNE i da sam odlučivala prema njima, ove pigmente ne bih nikada kupila. No kako volim istražiti recenzije, nabasala sam na jednu recenziju sa swatchevima i na kraju sam se zaljubila u P.Louise pigmente, a vidjet ćete i zašto 😉

 

 

Naručila sam pigment bundle tj set od 5 pigmenata te jedan pigment iz Secret Sinner kolekcije. Nijanse su Icy, Sugar Daddy, Goldgasm (o kako li mu pristaje ime), Golddigga, Popping Candy i A Hint of Desire.

 

 

Svaka teglica ima proziran poklopac sa P.Louise logom što olakšava snalaženje među pigmentima, a teglice iz Secret Sinner kolekcije imaju i poseban dizajn. Pigment iz te kolekcije košta 8,50 funti, a set od 5 pigmenata 20 funti na sniženju (inače je 32,50 funte). Svaki pigment teži 2,50 grama.

 

 

Svaka teglica ima i zaštitnu naljepnicu preko ”sita” koju ja uvijek prepolovim skalpelom da ju ne odljepljujem do kraja pošto onda proizvod leti na sve strane.

 

Ovi pigmenti su nešto najljepše što sam u zadnje vrijeme kupila. Toliko su divni, šljokičavi i svjetlucavi. Sama tekstura pigmenata nije kao kod ostalih koje sam isprobala. Oni nisu kao sjenila u prahu jer se ne grudaju nego su poput finog pijeska (ne zvuči divno, ali je xD) koji se prelijeva u teglici. Nekima je baza pomalo rijetka ako se ne nanose tapkanjem (plavi i zeleni), dok je ostalima baza neprozirna. Ono što ih izdvaja u mojoj kolekciji pigmenata je da imaju toliko svjetlucave i sitne šljokice da se jako lako primaju na bazu, a nisu krupne da vas grebu po kapcima ili da vam općenito smetaju tijekom nošenja. Svaki pigment ima jednu bazu, a sasvim drugu kombinaciju šljokica pa daju dojam da su duochrome, a znate koliko to obožavam. Ovo ćete najbolje vidjeti na slikama na koje sam izrazito ponosna jer je ovo jedan od rijetkih postova gdje mislim da sam uhvatila pravu ljepotu proizvoda koje recenziram 😀

 

Kada ih nosim na kapcima, ovi pigmenti traju do skidanja šminke što mogu podrediti i bazi koja je ispod. Odlični su kao samostalno sjenilo na kapku ili kao topper drugim sjenilima da im se doda malo sjaja. Ne mogu ih dovoljno nahvaliti pa ću vam pokazati swatcheve koje sam radila preko P.Louise baze Rumour 2.

 

S lijeva na desno: Icy, Sugar Daddy, Goldgasm, Golddigger, Popping Candy, A Hint of Desire.

 

 

Nisu li prekrasni?? Ja im se i dalje ne mogu nadiviti…

 

Primjetila sam i da jedan pigment, nijansa Golddigger ima jako sličnu boju jednom proizvodu u mojoj kolekciji koji obožavam. Naime radi se o MAC božićnoj kolekciji od prije par mjeseci Shiny Pretty Things u kojem je bio predivan highlighter koji sam vam već pokazala na stranici. Njegova nijansa je Snowflushed i toliko mi je predivan da ga koristim i kao highlighter i kao sjenilo, a sada imam i pigment, pa mogla bih reći skoro pa iste boje.

 

Dolje MAC highlighter, gore P.Louise pigment Golddigger.

 

Boje su skoro identične, ali Golddigger ipak ima nešto tamniju zlaćanu bazu, ali rezultat na očima je skoro potpuno isti! Sada za kraj mi je ostalo da vam pokažem pigmente u akciji u 4 looka koja sam složila i koja ste već mogli vidjeti na Instagramu ako nas pratite tamo.

 

 

Prva slika je sa pigmentom Icy, druga sa nijansom Popping Candy, treća sa nijansom Goldgasm i zadnja sa nijansom A Hint of Desire. Nevjerojatno su šljokičavi i jako se ističu na kapcima, obožavam to <3

 

Nadam se da sam vam u ovom postu mogla dočarati koliko volim ove proizvode i koliko sam njima zadovoljna. Nadam se da vam nisam natovarila previše slika za gledanje, ali nisam mogla smanjiti njihov broj nikako 😀

Do sljedećeg posta :*

Sura Dancer - Author

You Might Also Like

Comments ( 2 )

    • Sura Dancer

      Pigmenti su booomba, tako divni da sam se stvarno jako potrudila da ih poslikam kako treba 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *