Oko ove palete se i dalje vode ratovi. Kada je tek izašla na tržište svi su po njoj pljuvali. Ovakva je, onakva je, sjenila se truse, sjenila se raspadaju, ne blendaju se… Mogla bih nabrajati dalje, ali mnogi su sa svojim clickbait naslovima skupljali preglede na videima na Youtubeu. Kako to obično biva, prije same kupnje sam pogledala sigurno 20-ak videa i zaključila kako sigurno preuveličavaju sve što su govorili o njoj te sam čekala da se prašina malo slegne, ali i neki popust jer ipak nisam trebala 30-u paletu u kolekciji 😀 Došao je popust, a ja sam paletu isti tren kupila na Beauty Bayu za nekih 35 eura. Ono što me u paleti kupilo odmah čim sam ju vidjela su žute i zelene nijanse koje inače obožavam i to u mat verziji koje nemam u kolekciji. Nakon tjedan i pol paleta je došla u moje ruke i već se mjesecima igram s njom.

 

Kako sam slike nove palete izgubila kada mi je krepao hard, u ovom postu su slike korištene palete i držim vas za riječ da vam to ne smeta 😀

 

 

Paleta dolazi u kartonskoj kutijici kako bi se sama paleta zaštitila, pa recimo od svega. Sve ABH palete su napravljene kao od pliša te se apsolutno svako zrnce prašine hvata za njih. Ne znam kako su se odlučili na taj potez jer nije najsretnije rješenje, ali dobro…

 

Sastojci

 

 

Sama paleta izgleda ovako. Unutar nje su čak 11 mat sjenila (me likey), 2 duochrome sjenila (Cube i Electric) i jedno metalik sjenilo (Adorn). Svako sjenilo teži samo 0,7 grama što ovu paletu definitivno svrstava u one skupljeg ranga po cijeni po gramu sjenila. Sama paleta preko poklopca ima i ogledalo što je super, makar i da ga nema ne bi bio toliki problem.

 

 

Dobijete i kist koji je po mojim kriterijima srednja žalost, ali može poslužiti, pogotovo ovaj crni fluffy kistić za blendanje. Druga strana kista je predebela na nanošenje sjenila jer rasprši sjenila po cijelom kapku, ali opet, ako nemam drugi i on bi poslužio samo bi njime bila opreznija.

 

 

Ono po čemu su svi otpisali paletu je to što se sjenila u panovima jako truse. Kako i ne bi kad su fluffy kistovima po njoj u videima rovarili kao u rudniku. Mislim da je ta stvar cijela prenapuhana jer se s ovim sjenilima jako dobro može raditi ako s njome postupate nježno.

 

Znam da neki u žurbi sigurno ne paze kako kistom umaču u sjenilo, ali s ovom paletom vrijedi ona ”manje je više”. Na ova sjenila je dovoljno samo prisloniti kist i već imate dovoljno pigmenta na njemu za nanošenje na oči. Čini mi se da je Norvina u jednoj od izjava rekla da je ovo nova formula sjenila kakvu nisu imali do sada i da su ovo čisti prešani pigmenti i u neku ruku se mogu s time složiti jer sam u šminkanje krenula baš pigmentima. Ova sjenila su jaaako pigmentirana baš poput pigmenata i upravo zbog toga su mnogi imali još nekih problema, a to je da im se sjenila nisu dala blendati. Kada su sjenila ovoliko pigmentirana, normalno je da oni manje iskusni neće moći izblendati rub ako na kapku imate sjenilo potpunog prekrivanja, pogotovo kada se radi o mat sjenilima. S ostala tri sjenila nitko nema problem.

 

Dakle s ovako jako pigmentiranim sjenilima važno je nanijeti lagano sjenilo tamo gdje ga želite, izblendati ga i onda dodati još ako je potrebno. Ja sam sjenila koristila kao i inače što ih koristim i od prvog korištenja nisam imala nikakvih problema. Manje iskusnima bi pomoglo i fiksiranje podloge na kapku (baza, korektor…) tankim slojem pudera za fiksiranje. Nisam imala trušenja po licu uz napomenu da kist i inače otresem od viška prilikom nanošenja sjenila na kapak. Ono što sam primjetila je da pošto je riječ o čistim pigmentima da boje u dodiru s mojom kožom kapka malo potamne (ništa strašno – vidjet ćete lookove) što je inače slučaj sa recimo mineralnim sjenilima i puderima koje sam imala priliku koristiti. Netko mi je objasnio da je moja koža kiselkasta (mislim da je to bila Miyu od koje sam naručivala svoj mineralni puder) i da zato na njoj sve boje postaju tamnije nego što jesu u panovima.  Boje su mi i dalje prekrasne na meni, pogotovo zelene i crvenaste/ljubičaste, a shimmer boje na meni ne reagiraju.

 

 

Jedino sjenilo u paleti koje me razočaralo je sjenilo Cube koje je tako predivno duochrome skoro bijelo sjenilo sa rozim sjajem i koje jednostavno ne surađuje sa većinom kistova koje imam, ali slabije je pigmentirano i kada ga nanosim prstom. Treba mu ljepljivija baza da dođe do izražaja i inače je tvrđe teksture nego ostala sjenila u paleti. Electric je peachy boja sa jakim zelenim sjajem i ono je nešto bolje teksture nego Cube.

 

Slijede swatchevi, bez primera kao i uvijek.

 

 

Cijela paleta mi je tako predivna i boje su totalno u mom điru i ne znam uopće koja boja bi mi bila najdraža. Prve dvije boje koje su mi upale u oko i zbog kojih sam i htjela ovu paletu su nijanse All Star, Axis, Edge i Rowdy i nisam požalila ni kune što sam potrošila na nju. Naravno da ove boje neće biti svačiji cup of tea, ali zato i postoje ovi postovi da bi iz prve ruke vidjeli da li vam se sviđaju ili ne 😀

 

Slijede lookovi sa nazivima nijansi koje sam koristila.

 

Dawn u pregibu, Cube u unutarnjem kutu oka, Roxy na prvoj trećini oka (tu se vidi koliko je nijansa na meni tamnija nego u panu), All Star na sredini oka i Rowdy na vanjskom dijelu oka.

 

Dawn u pregibu, Destiny na prvoj trećini i zadnjoj trećini oka i Electric na sredini oka.

 

Dawn u pregibu, Axis preko cijelog kapka i Electric u unutarnjem kutu oka.

 

Zaključak? Ja ovu paletu OBOŽAVAM, zbog boja, zbog pigmentacije i s njom nemam uopće problema kakve su svi ostali youtuberi (željni klikova) imali. Naručiti ju možete sa Beauty Bay-a za nešto manje od 49 eura ili na Cult Beauty stranici gdje je trenutno na akciji za 30 funti (inače je 43 funte)!

 

Viktimka je također pisala svoju recenziju ove palete pa slobodno škicnite i njene dojmove na linku OVDJE 😀

 

Što mislite ovoj paleti, sviđaju li vam se boje? Kako vam se sviđaju lookovi? 😀

Sura Dancer - Author

You Might Also Like

Comment ( 1 )

  • silvana žderić

    Preeedivno izgleda❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *